Mosa-patronen importeren

Locatie

Importeer Mosa-patroon

Bestand > Importeer

Een Mosa-vloerpatroon kan naar wens worden aangepast en geïmporteerd in Vectorworks als een Renderworkstextuur, een afbeeldingsbestand en/of een 2D-lijnarcering. Veel texturen bevatten reeds de benodigde kleur- en reliëfshaders voor een Renderworkstextuur.

Indien de Mosa-hulpbron bijkomende informatie biedt, kan je deze info aan de geïmporteerde hulpbron toevoegen onder de vorm van een tag die in het Hulpbronnenbeheer verschijnt en waarnaar je kan zoeken. Mogelijk beschikbare informatie is:

Artikelnummer patroon

Artikelnummer van het Mosa-patroon en toegepast percentage

Dikte tegel

Kleur voegen

URL naar de webpagina van het artikel

Je hebt toegang tot internet nodig om Mosa-patronen te importeren.

Om een Mosa-vloerpatroon te importeren als een Renderworkstextuur, een afbeeldingsbestand en/of een 2D-lijnarcering:

Selecteer het commando.

De Mosa-webbrowser wordt geopend.

Zoek naar een tegelpatroon dat je wilt importeren en klik erop om het te selecteren.

Het patroon wordt geopend in de Mosa-webbrowser. Indien gewenst, kan je het patroon aanpassen.

Vectorworks biedt toegang tot patronen met een lage detailleringsgraad. Log in met uw gratis Mosa-account om patronen met een hoge of gemiddelde detailleringsgraad of aangepaste patronen te importeren. Als je een patroon in Mosa aanpast, vergeet dan niet om dit patroon te bewaren voordat je het in Vectorworks importeert.

Klik op Importeer.

De importinstellingen worden geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Kies detailleringsgraad voor hulpbronnen

Selecteer de gewenste de detailleringsgraad voor tegelpatronen: hoog, gemiddeld of laag

Importeer Mosa-patroon als

Selecteer welke types hulpbronnen je wilt importeren:

Renderworkstextuur

Afbeelding

Lijnarcering: definieer de kenmerken voor de lijnarcering

Sluit het dialoogvenster na het downloaden

Vink deze optie uit om de Mosa webbrowser open te laten staan zodat je na het downloaden verder kunt gaan met het importeren van hulpbronnen

Stel de parameters in en klik op OK.

Als de optie Sluit het dialoogvenster na het downloaden uitgevinkt is, klik dan op Sluit wanneer je alle nodige hulpbronnen hebt geïmporteerd.

De gedownloade texturen/afbeeldingen/lijnarceringen zijn beschikbaar in het Hulpbronnenbeheer van het actieve bestand. Achtervoegsels in de bestandsnaam geven het type hulpbron aan:

Renderworkstextuur

AB: afbeelding

LA: lijnarcering

De laatst gedownloade hulpbron blijft actief.

Geïmporteerde texturen, afbeeldingen en lijnarceringen kunnen naar wens worden aangepast. Zie Een nieuwe textuur creëren, Importeer afbeelding, Beeldeffecten, en Defining and editing hatches.